Algemene Voorwaarden 2017

Van de eenmanszaak Jet de Boer – BeeldigBeeld, kantoor houdende te 1525 PK Westknollendam aan de
Piet Kuiperlaan 11 en statutair gevestigd te Westknollendam, zoals gedeponeerd bij de Kamer van
Koophandel te Amsterdam op 15 mei 2017 onder nummer 68486448….Lees hier verder.

 

AlgemeneVoorwaarden2017

 

De magie van het contrast

Een sterk contrast is het geheim van deze briljante composities. Onze fotografen maken slim gebruik van de aantrekkingskracht van tegenstellingen. Intense, heldere kleuren steken af tegen een donkere, mysterieuze achtergrond. Vormen en kleuren worden gedwongen in het licht en eisen zo alle aandacht op. Belangrijke details zijn in beeld.Sardines hebben ineens een zilveren gloed als je ze op natuurlijk sneeuw-wit zeezout legt. Gele citroenen lijken licht te geven op een rustieke houten tafel. Rode biet salade, cupcakes met lavendel icing, heldergroen erwtensoep – allemaal komen ze uit de duisternis met een bedwelmende macht en kracht.Mystiek, magisch en veelbelovend.

Exclusiviteit

Zoals je van ons gewend bent, informeren we je ook over de gebruikshistorie van een beeld dat je kiest. Zo weet je zeker dat een concurrent niet toevallig hetzelfde beeld gebruikt of heeft gebruikt. Wil jij graag een beeld exclusief gebruiken? Dan kunnen we dat natuurlijk ook voor je regelen.

Beeldselectie

Zoek je op dit moment ander beeld? Stuur ons een mail en laat ons weten wat je zoekt. Wij maken kosteloos en vrijblijvend een beeldselectie voor je. We helpen je graag het perfecte beeld te vinden voor jouw project of publicatie.

 

Last-minute ideeën voor Kerstmis

Over twee maanden is het alweer Kerstmis. En wat is er erger dan erachter komen dat er toch nog iets ontbreekt voor deze feestelijke dagen? Hieronder inspireren we je graag met een aantal StockFood Features en foto’s. Uiteraard zijn bij alle beelden de bijbehorende de recepten te leveren.

Wil je eens iets anders voor de Kerst lunch, een compleet Kerst menu, een glamoureuze cocktailparty of een Zweedse Kerst? Er zijn nog veel meer smaken en stijlen beschikbaar. Bekijk de selectie met Features hier:

christmas-features

 

Als je op 24 december merkt dat je nog steeds geen kerstcadeautjes voor je geliefde hebt, dan is er meestal alleen nog de weg naar het tankstation. En als er nog iets ontbreekt in jouw Kerst productie, we zijn graag jouw persoonlijke tankstation! Met onze creatieve ideeën sta je straks niet voor verrassingen:

last-minute-christmas-ideas

Exclusiviteit

Zoals je van ons gewend bent, informeren we je ook over de gebruikshistorie van een beeld dat je kiest. Zo weet je zeker dat een concurrent niet toevallig hetzelfde beeld gebruikt of heeft gebruikt. Wil jij graag een beeld exclusief gebruiken? Dan kunnen we dat natuurlijk ook voor je regelen.

Beeldselectie

Zoek je op dit moment ander beeld? Stuur ons een mail en laat ons weten wat je zoekt. Wij maken kosteloos en vrijblijvend een beeldselectie voor je. We helpen je graag het perfecte beeld te vinden voor jouw project of publicatie.

Scandimania – original, honest, extraordinary

Scandimania: There’s much more to the Scandinavian food – salty flavours, arctic fish and tasty seafood are the cornerstones of Nordic cuisine. Lingonberries, meatballs and roast reindeer: most people have heard of or tasted these Nordic specialties. Savoury delicacies such as gravlax are a delicious result of these components. Fresh salmon is marinated for several days in sugar, salt and dill which creates mouth-watering tenderness. Earthy-sweet beetroot bread, aromatic black bread and crusty crisp bread are perfect for garnishing with smoked or pickled fish specialties. Intensive spices such as cardamom, turmeric and cinnamon create unique taste experiences.Sweet treats don’t lag far behind. Buttermilk, almond cake or Aebleskiver – Danish donuts – topped with aromatic berries from the region. Even the traditional Swedish Lussekatter – muffins made of yeast dough – with saffron and raisins are definitely worth a try.Whet your appetite? Let yourself be carried away by this Scandimania!

© StockFood / Gräfe & Unzer Verlag / Rynio, Jörn / #11422872 / Swedish potato soup with vegetables and fresh herbs

Exclusiviteit

Zoals je van ons gewend bent, informeren we je ook over de gebruikshistorie van een beeld dat je kiest. Zo weet je zeker dat een concurrent niet toevallig hetzelfde beeld gebruikt of heeft gebruikt. Wil jij graag een beeld exclusief gebruiken? Dan kunnen we dat natuurlijk ook voor je regelen.

Beeldselectie

Zoek je op dit moment ander beeld? Stuur ons een mail en laat ons weten wat je zoekt. Wij maken kosteloos en vrijblijvend een beeldselectie voor je. We helpen je graag het perfecte beeld te vinden voor jouw project of publicatie.

Alle gekheid op een stokje

Alle gekheid op een stokje!

Een stokje met gamba’s, kip, varkenshaas, paprika of bijvoorbeeld ham met peer. Het staat gezellig op tafel en het geeft meteen een ongedwongen sfeer qua eten. Je kan kiezen waar je zin in hebt en leg het op de bbq of grill.

Eigenlijk kan je het hele jaar door natuurlijk lekker grillen. Kies vlees, vis, gevogelte, groente en fruit uit het seizoen… Of maak een mix van groente en vlees, fruit en vis op één stokje. Het kan allemaal!

Tot slot kan je natuurlijk zelfgemaakte ijsjes-op-een-stokje serveren. Zo heb je voor-. hoofd- en nagerecht op een stokje. Dat is toch te gek?

Laat je inspireren door onze beeldselectie met de naam: “Alle gekheid op een stokje”.Zoek je iets anders? Neem dan contact met ons op.

 Exclusiviteit

Zoals je van ons gewend bent, informeren we je ook over de gebruikshistorie van een beeld dat je kiest. Zo weet je zeker dat een concurrent niet toevallig hetzelfde beeld gebruikt of heeft gebruikt. Wil jij graag een beeld exclusief gebruiken? Dan kunnen we dat natuurlijk ook voor je regelen.

Beeldselectie

Zoek je op dit moment ander beeld? Stuur ons een mail en wij maken kosteloos en vrijblijvend een beeldselectie voor je. We helpen je graag het perfecte beeld te vinden voor jouw project of publicatie.

Essential Collection – voor jouw abonnement op culinaire beelden

Essential Collection – voor jouw abonnement op culinaire beelden

“Abonnementen op beelden van StockFood, kan dat?” Regelmatig kregen we die vraag. Helaas moesten we steeds ‘nee’ antwoorden, maar sinds kort is het een volmondig “JA!”, want de Essential Collection van StockFood is speciaal hiervoor samengesteld.

Deze Essential collectie van StockFood omvat op dit moment bijna 70.000 beelden en elke maand worden er nieuwe beelden aan toegevoegd. Of het nou gaat om een een ingrediënt of een gerecht, een close-up of een overzicht van een feestelijk gedekte tafel. Je kan het allemaal vinden in de Essential Collection van StockFood. Heb je geregeld culinaire beelden nodig? Neem dan contact met ons op. Wij begrijpen dat geen enkel project hetzelfde is. Wij spreken dan ook graag een abonnement met jou af, specifiek voor jouw project, voor redactioneel en commercieel gebruik, exclusief en non-exclusief. We zorgen ervoor dat er bij elk budget een abonnement past. Heb je vragen of interesse? We horen graag van je!

 

Recepten

Bij alle beelden kunnen we het bijbehorende recept in het Nederlands aanleveren. Dit geldt natuurlijk ook voor de beelden die we leveren in een abonnement. De levertijd hiervoor is ongeveer 2 werkdagen en de prijs is slechts € 35 per recept.

Exclusiviteit

En zoals je van ons gewend bent, informeren we je ook over de gebruikshistorie van een beeld dat je kiest. Zo weet je zeker dat een concurrent niet toevallig hetzelfde beeld gebruikt of heeft gebruikt.

Beeldselectie

Zoek je op dit moment ander beeld? Stuur ons een mail en wij maken kosteloos en vrijblijvend een beeldselectie voor je. We helpen je graag het perfecte beeld te vinden voor jouw project of publicatie.

Nieuwe fotografen en bloggers bij StockFood

Nieuwe fotografen en bloggers bij StockFood!

Inventief en niet te stoppen. Hoe zou de spannende wereld van Food fotografie eruit zien zonder die creatieve geesten? Al die culinaire bloggers en fotografen die zijn altijd op zoek naar het perfecte licht, het geheime ingrediënt, de nieuwste trend. Wij presenteren je de meest interessante nieuwkomers in het portfolio van StockFood. Ze zijn stuk voor stuk enthousiast, betrokken en verfijnd tot in het kleinste detail. Laat je inspireren door deze fotografen en hun culinaire avontuur.

 

Nika Moskalenko

Blogger Nika Moskalenko is onze nieuwste ontdekking. Ze is een blogger, food stylist, fotograaf en ze maakt anderen gelukkig door middel van het serveren van echt en heerlijk eten. Ze is altijd al gefascineerd geweest door eten en bracht een groot deel van haar jeugd door met het observeren van haar moeder en grootmoeder die aan het koken waren. Ze besloot al snel te helpen met het koken van rijke soepen en desserts. “Sinds die tijd zijn desserts altijd mijn favorieten geweest”, zegt ze.Haar man verbaasde haar bij aankomst bij hun tweede afspraakje met een stukje zelfgemaakte taart. Nu zijn ze vaak samen aan het koken, soms met de hulp van hun drie-jaar oude zoon.

Bekijk hier alle beelden van Nika.

Antti Jokinen

De Finse blogger Antti houdt van seizoensgebonden eten, dus zijn fotografie meestal volgt de seizoenen. “Wat ik echt leuk vind is om verhalen met foto’s vertellen,” legt hij uit. Veel van zijn fotoseries tonen het eten van de boerderij naar de tafel. De grootste uitdaging voor hem is om rauw vlees er verleidelijk uit te laten zien. Hij houdt ervan om te spelen met kleur en hij werkt graag met een verscheidenheid aan groenten, fruit en bessen. Bij vis is het andersom. “Ik wil graag beelden van de hele rauwe vis en zeevruchten nemen, maar gekookte vis is een grotere uitdaging.”

Bekijk hier de foto’s van Antti.

Adél Békefi

Toen de Hongaarse fotograaf besloot om de functies van haar nieuwe camera te testen, ontdekte ze per ongeluk de Food fotografie. Het eten was op dat moment het enige dat ze in de buurt had. Ze houdt ervan om te fotograferen op boerenmarkten en ze is een specialist in ‘street food’ fotografie. Adél geeft de voorkeur aan werken met natuurlijk licht. Haar reizen zijn ook de bron van veel van de exclusieve rekwisieten die ze gebruikt bij het stylen van haar foto’s. Haar foto’s verschijnen in internationale tijdschriften en zijn te vinden in tal van kookboeken. Ze werkt ook in de reclame, voor websites en wordt vaak opgeroepen om beelden te leveren voor (internationale) bedrijven.

Bekijk hier alle beelden van Adél.

Jane Saunders

Jane is een grote fan van dramatische belichting. Ze is een expert in het instellen van scènes met rauwe ingrediënten. Ook was ze een finalist in de “Pink Lady Food Photographer of the Year” wedstrijd. Deze Engels vrouw houdt in het bijzonder van bakken en ze heeft ontdekt dat bloggen een uitstekende gelegenheid is om haar creaties vast te leggen en om nieuwe recepten te ontwikkelen. Hoewel ze een professionele fotograaf is, houdt Jane ervan om zichzelf te beschrijven als een “full time Mum”, met een serieuze focus op Food fotografie”.

Bekijk hier alle beelden van Jane.

Hein van Tonder

Hein houdt van jongs af aan al van eten. De Zuid-Afrikaanse fotograaf, stylist en culinair schrijver is gevestigd in Kaapstad, waar hij zijn tijd verdeelt tussen zijn keuken en zijn atelier. Zijn werk is te zien in vele top magazines en websites, waaronder food24.com, food52.com en de Huffington Post. Zijn recepten en foto’s zijn o.a. verschenen in “Marie Claire Cuisine et Vins”, “Taste and Food” en “Home Entertaining”. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan een groot aantal boeken, waaronder “La Creuzette” en het kookboek “Op de Cobb”. Zijn favoriete tijdverdrijf is reizen en eten. Hij plant zijn reizen rond de smaken, maaltijden en restaurants die hij wil verkennen. Zijn laatste culinaire avonturen namen hem mee naar Beiroet en Kopenhagen.

Bekijk hier alle beelden van Hein.

Recepten

Heb je een beeld gezien bij StockFood dat je wilt gebruiken? Bij alle beelden kunnen we ook het bijbehorende recept in het Nederlands aanleveren. De levertijd hiervoor is ongeveer 2 werkdagen en de prijs is slechts € 35 per recept.

Exclusiviteit

En zoals je van ons gewend bent, informeren we je ook over de gebruikshistorie van een beeld dat je kiest. Zo weet je zeker dat een concurrent niet toevallig hetzelfde beeld gebruikt of heeft gebruikt.

Beeldselectie

Zoek je op dit moment ander beeld? Stuur ons een mail en wij maken kosteloos en vrijblijvend een beeldselectie voor je. We helpen je graag het perfecte beeld te vinden voor jouw project of publicatie.

In Beeld – Judith Baehner

Judith Baehner – Auteur, blogger en freelance redacteur en stylist groen, tuin en culinair bij Het Groenlab

In 3 woorden: met-hart-en-ziel, oprecht, eigenwijsWist je dat ik: mini eco-systemen maak in flessen?In mijn vrije tijd: Ben ik ook met planten en de moestuin bezig, kook ik graag voor vrienden en speel ik cello.Mijn woonstijl: Beetje nieuw Scandinavisch met een basis van wit en toevoeging van kleur en heel veel planten. Ik houd veel van een mix unieke stukken en designklassiekers zoals de vlinderstoelen van Arne Jacobsen en de lamp van Benno Premsela.Hekel aan: Ik heb niet echt een hekel aan iets maar ik ga mensen die anderen niet respecteren uit de weg.Trots op: Grote maar vooral ook kleine dingen in het leven en mijn positiviteit.

De favorieten van Judith:

Kleur: toch wel groen.Seizoen: Alle seizoenen vind ik geweldig omdat de natuur zo mooi verandert met de tijd.Beeldinspiratie: De natuur, reizen, kunst, tijdschriften en instagram en pinterest.Fotograaf: Eric van Lokven (met wie ik al 20 jaar fotografeer) en Dietlind Wolf, zij maakt zulke mooie beelden.Gerecht: Pasta vongoleDrankje: Pouilly fuméMotto/Quote: Bring it on.

Tips van Judith:

Restaurant: Vork en Mes van Jonathan KarpathiosBoek: Extremely loud and incredibly close van Jonathan Safran FoerMuziek: Giovanni Solima, cellist Museum: Tate Londen, ik kan daar uren ronddwalen. In Nederland vindt ik het Groninger museum echt heel gaaf.

Waar mogen we je ’s nachts wakker voor maken?

Niets, ik val altijd meteen in slaap en wordt vroeg wakker daartussen is het rust.

Wie wil jij graag terugzien in deze rubriek?

Miriam Brunsveld. Ik heb met Mirjam mijn eerste (kook)boek gemaakt en zij is een ongelooflijke vakrouw is. Ze snapt de relatie tussen tekst en beeld en vormgeving en beeld. Een echte boekentijger die enorm gedreven is. Wat zij in haar hoofd heeft kan ze vertalen naar beeld. Daarnaast heeft ze me altijd de vrijheid te geven om mij te laten doen waar ik goed in ben.

In Beeld….

Dit jaar brengen we elke week iemand “in Beeld” die met beeld werkt. Dit kan variëren van uitgever, hoofdredacteur, beeldredacteur, webredacteur, (grafisch) vormgever tot art director, etc. Vaak kennen we wel de producties/projecten van hun hand, maar weten we niet veel van deze creatieven & daar willen we graag een beetje verandering in brengen.

In Beeld – Colette Beyne

Colette Beyne – freelance culinair redacteur bij De Keuken van Colette

In 3 woorden: initiatiefnemer, creatief, attentWist je dat ik: voordat ik redacteur was, Frans en Huishoudkunde gaf?  In mijn vrije tijd: ben ik zo vaak mogelijk in mijn tuin te vinden. Met een vijver, kasje en kleine moestuin is er altijd wel wat te doen. En ik vind het heerlijk ontspannend. Mijn woonstijl: een mix van familiestukken, modern landelijk en hier en daar strak design. Hekel aan: oneerlijke mensen en opscheppers.Trots op: mijn positiviteit, waardoor ik na een paar moeilijke jaren weer helemaal ‘terug’ ben. Binnen een half jaar werd ik wees, kreeg ik een tia en verloor ik na 25 jaar mijn baan door reorganisatie. Maar ik ben er sterker uitgekomen. Ik werk nu freelance, onderhoud mijn blog ‘De Keuken van Colette’ en besteed meer tijd aan sport, vrienden en familie.

De favorieten van Colette:

Kleur: voor mijn huis wit en donkergrijs, voor mijn kleding zwart en alle roze-tintenSeizoen: lente en zomerBeeldinspiratie: de natuur, mensen op straat, gerechten die ik ergens eet, kunst, mooie sites, tijdschriften en boeken.Fotograaf: Robert Doisneau, Helmut Newton en David LoftusGerecht: oesters zo uit zeeDrankje: oude jenever met veel ijs, gin-tonicMotto/Quote: Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt. Dus geniet van ieder mooi moment!

Tips van Colette:

Restaurant: Le Bouillon Chartier en Le Chateaubriand in ParijsBoek: Het teken van de Engel van Nancy HustonMuziek: ik kan geen dag zonder. Vind heel veel mooi, maar soulmuziek, Chopin en Coldplay vervelen me echt nooit. Museum: Rijksmuseum, Louvre, Guggenheim New York

Waar mag ik je ’s nachts wakker voor maken?

Hulp of steun. En op eetgebied voor home made frites met mayonaise

Wie wil jij graag terugzien in deze rubriek?

Mijn vriendin Judith Baehner! We hebben samen mooie producties gemaakt en ik heb van haar geleerd om op een heel andere manier naar beeld te kijken. Met haar goede smaak, perfecte beeldgevoel en gedrevenheid wordt ze ook internationaal opgemerkt. Ik bewonder haar enorm.

In Beeld….

Dit jaar brengen we elke week iemand “in Beeld” die met beeld werkt. Dit kan variëren van uitgever, hoofdredacteur, beeldredacteur, webredacteur, (grafisch) vormgever tot art director, etc. Vaak kennen we wel de producties/projecten van hun hand, maar weten we niet veel van deze creatieven & daar willen we graag een beetje verandering in brengen.

In Beeld – Annemiek van der Hoek

Annemiek van der Hoek – ontwerpster / eigenaar van MIEKinvorm

In 3 woorden: bescheiden, oprecht & ijverigWist je dat ik: marathons loop! Mijn bedrijf heet niet voor niets ‘invorm’ dus 😉  In mijn vrije tijd: sporten dus! En ook graag  koken & (uit) eten, vrienden of familie bezoeken, een film kijken, buiten zijn.Mijn woonstijl: rustig, maar ook eigen en met een kleurtje. Opgewekt eigenlijk wel! Mijn keuken is bijvoorbeeld geel, het was zo toen ik hier ging wonen, maar eigenlijk word ik er nog iedere dag blij van.Hekel aan: overdreven doen, wees gewoon jezelf, er zijn al anderen genoeg!Trots op: mijn doorzettingsvermogen! Als ik een doel heb, vind ik een weg ernaar toe.

De favorieten van Annemiek:

Kleur: koraalrood, omdat ik die kleur zo graag als lipstick draagSeizoen: zomer! Ik hou van warmte, buiten zijn & het gevoel van vrijheid dat je daarvan krijgt.Beeldinspiratie: Instagram, ik kan er uren rondkijkenFotograaf: Marloes Bosch, want ze weet mensen er heel ontspannen & echt op te zetten. Gerecht: pasta, curry, pittig eten, vis, eigenlijk vind ik heel veel lekkerDrankje: CappucinoMotto/Quote: Go for it!

Tips van Annemiek:

Restaurant: Destino in Rotterdam, Spaanse tapas maar dan heel verrassendBoek: De mooiste kleur die niet bestaat van Maartje LaterveerMuziek: ik kan even niets verzinnen, vaak zet ik op Spotify een fijne playlist aan in de mood waarin ik dan ben, dat levert verrassend fijne muziekjes opMuseum: Kunsthal in Rotterdam, altijd verrassende expo’s! Maar eigenlijk ga ik te weinig, en ben ik altijd te laat met het bezoeken van de expo die ik nog zo graag wilde zien.

Waar mag ik je ’s nachts wakker voor maken?

Liever niet, ik hou erg van slapen :)

Wie wil jij graag terugzien in deze rubriek?

Mijn culi-collega Colette Beyne. Omdat Colette altijd leuk, lief & gezellig is. Ze draagt daarnaast natuurlijk jarenlange culi-ervaring met zich mee. Ze maakt de mooiste & lekkerste culi-producties, iedere week weer. En ik mocht het logo voor haar bedrijf maken, zo leuk!

In Beeld….

Dit jaar brengen we elke week iemand “in Beeld” die met beeld werkt. Dit kan variëren van uitgever, hoofdredacteur, beeldredacteur, webredacteur, (grafisch) vormgever tot art director, etc. Vaak kennen we wel de producties/projecten van hun hand, maar weten we niet veel van deze creatieven & daar willen we graag een beetje verandering in brengen.