In Beeld – Colette Beyne

Colette Beyne – freelance culinair redacteur bij De Keuken van Colette

In 3 woorden: initiatiefnemer, creatief, attentWist je dat ik: voordat ik redacteur was, Frans en Huishoudkunde gaf?  In mijn vrije tijd: ben ik zo vaak mogelijk in mijn tuin te vinden. Met een vijver, kasje en kleine moestuin is er altijd wel wat te doen. En ik vind het heerlijk ontspannend. Mijn woonstijl: een mix van familiestukken, modern landelijk en hier en daar strak design. Hekel aan: oneerlijke mensen en opscheppers.Trots op: mijn positiviteit, waardoor ik na een paar moeilijke jaren weer helemaal ‘terug’ ben. Binnen een half jaar werd ik wees, kreeg ik een tia en verloor ik na 25 jaar mijn baan door reorganisatie. Maar ik ben er sterker uitgekomen. Ik werk nu freelance, onderhoud mijn blog ‘De Keuken van Colette’ en besteed meer tijd aan sport, vrienden en familie.

De favorieten van Colette:

Kleur: voor mijn huis wit en donkergrijs, voor mijn kleding zwart en alle roze-tintenSeizoen: lente en zomerBeeldinspiratie: de natuur, mensen op straat, gerechten die ik ergens eet, kunst, mooie sites, tijdschriften en boeken.Fotograaf: Robert Doisneau, Helmut Newton en David LoftusGerecht: oesters zo uit zeeDrankje: oude jenever met veel ijs, gin-tonicMotto/Quote: Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt. Dus geniet van ieder mooi moment!

Tips van Colette:

Restaurant: Le Bouillon Chartier en Le Chateaubriand in ParijsBoek: Het teken van de Engel van Nancy HustonMuziek: ik kan geen dag zonder. Vind heel veel mooi, maar soulmuziek, Chopin en Coldplay vervelen me echt nooit. Museum: Rijksmuseum, Louvre, Guggenheim New York

Waar mag ik je ’s nachts wakker voor maken?

Hulp of steun. En op eetgebied voor home made frites met mayonaise

Wie wil jij graag terugzien in deze rubriek?

Mijn vriendin Judith Baehner! We hebben samen mooie producties gemaakt en ik heb van haar geleerd om op een heel andere manier naar beeld te kijken. Met haar goede smaak, perfecte beeldgevoel en gedrevenheid wordt ze ook internationaal opgemerkt. Ik bewonder haar enorm.

In Beeld….

Dit jaar brengen we elke week iemand “in Beeld” die met beeld werkt. Dit kan variëren van uitgever, hoofdredacteur, beeldredacteur, webredacteur, (grafisch) vormgever tot art director, etc. Vaak kennen we wel de producties/projecten van hun hand, maar weten we niet veel van deze creatieven & daar willen we graag een beetje verandering in brengen.

Geplaatst in In Beeld.