Food | Zeewier voor iedereen – dé ontdekking uit de zee

StockFood - 11315333 - Temaki sushi with crispy chicken and vegetables

© StockFood / Gräfe & Unzer Verlag / Schardt, Wolfgang / Temaki sushi with crispy chicken and vegetables

Zeewier voor iedereen

Jamie Oliver zweert erbij, het is niet weg te denken uit de Japanse huishoudens en binnenkort zal het ook een plaatsje veroveren in jouw voorraadkast: zeewier! Het verovert namelijk alle keukens in de wereld.

Of je nou eten maakt dat geserveerd wordt op je eigen keukentafel, in een eenvoudige eetzaal of een gastronomisch restaurant, er is geen chef-kok te groot of klein om de veelzijdige zee algen te gebruiken. Wie kan dit ingrediënt uit de diepten van de oceaan weerstaan, terwijl het zoveel verschillende voordelen heeft voor de gezondheid? Algen bevatten meer vitamine C dan sinaasappels, het is rijk aan jodium, calcium en eiwit. En het eten van deze ‘ocean greens’ kunnen een ontstekingsremmend effect hebben.

De diversiteit van zeewier wordt weerspiegeld in de verscheidenheid aan heerlijke gerechten. De klassieker: de delicaat gezouten Nori algen, met een mild aroma, dragen bij aan een intense smaakbeleving van de heerlijke sushi vullingen. Wakame algen zorgen, met hun unieke knapperige textuur, voor een spannende smaakervaring in soepen en salades

Fijnproevers zullen genieten van een algen salade met oesters en kaviaar, terwijl de liefhebbers van zoete toetjes zullen hunkeren naar een dessert met algen pudding en rabarber. Je kan zelfs Spaghetti Bolognese maken met deze voedzame zee-groenten. En wat denk je popcorn of chips van zeewier?

Klik hier of op onderstaand beeld om de smaakvolle beeldselectie te bekijken:

StockFood - zeewier

Wil je beeld gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Handig: bij alle beelden zijn de bijbehorende recepten op aanvraag in het Nederlands (en 11 andere talen) beschikbaar. De levertijd is ongeveer 2-3 werkdagen.

Exclusiviteit

Zoals je van ons gewend bent, informeren we je ook over de gebruikshistorie van een beeld dat je kiest. Zo weet je zeker dat een concurrent niet toevallig hetzelfde beeld gebruikt of heeft gebruikt. Wil jij graag een beeld exclusief gebruiken? Dan kunnen we dat natuurlijk ook voor je regelen.

Beeldselectie

Zoek je op dit moment ander beeld? Stuur ons een mail, bel (+31 (0)6 250 25 739) of start een chat-gesprek en laat weten wat je zoekt. Wij maken kosteloos en vrijblijvend een beeldselectie voor je. We helpen je graag het perfecte beeld te vinden voor jouw project of publicatie.

Geplaatst in StockFood.